Waaruit is Andi-do ontstaan

Waaruit is Andi-do ontstaan?

Andi-do is ontstaan, door zorgvuldig "het beste" uit diverse (zelfverdedigings)sporten en beproefde (sociaal-emotionele / weerbaarheids)trainingen en methodieken te selecteren.

Geselecteerd is op efficiëntie en effectiviteit en bij kinderen ook op non-agressiviteit.

Het doel was een methode op te zetten, waarbij de ontwikkeling, weerbaarheid en gezondheid van de beoefenaars op zoveel mogelijk gebieden toeneemt.

Daarom vormen de (evidence based en wereldwijd erg succesvolle) Rots en Water programma van Freerk Ykema en Methode B” van Bertha Verscheuren de basis van Andi-do.

De hoofdtrainer en oprichter van Andi-do; Andras Dobos, is gecertificeerd trainer in beide hiervoor genoemde programma’s, inclusief de uitbreidingen “Basisschool schoolbreed” en “Focus op meisjes en vrouwen”. Voor meer info over deze programma’s kunt u kijken op : Rots en Water  en  www.berthaverschueren.nl


Doordat Andras vanaf zijn 7e levensjaar min of meer is opgegroeid met diverse budodisciplines en ook ervaring heeft met meerdere methodes en trainingen, zijn bovengenoemde programma’s uitgebreid met technieken en oefeningen uit o.a.:

 

Het doel van Andi-do is mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder, met plezier te laten bewegen, in hun kracht te leren staan, fysiek en mentaal gezonder, sterker en weerbaarder te laten worden en een goed balans te laten vinden; "een gezonde en sterke geest in een gezond en sterk lichaam".