Andras Dobos

Andras Dobos

Andi-do is een initiatief van Andras Dobos, die tevens hoofdtrainer en samensteller van de nieuwe "sport/training/methodiek" Andi-do is.

Hij is gecertificeerd trainer Rots en Water en heeft hierbij ook de aanvullende modules “Basisschool schoolbreed” en “Focus op meisjes en vrouwen” met succes afgerond. 

Ook is hij gecertificeerd trainer Methode B.

 

Verder heeft Andras een uitgebreid curriculum op gebied van diverse budodisciplines waaronder: Judo, (Kyokushin) karate, Tai-jitsu, Jiu-jitsu, Ryu Ky Kobujutsu, Pencak Silat Pukulan Betawi. Verder heeft hij ervaring met meerdere specifieke methodieken en trainingen. Zo is hij o.a. ook gecertificeerde coach volgens de Kernvisiemethode en de Ik Leer Anders methode. Gedurende de jaren waarin hij bij Kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen in Zoetermeer werkzaam was, heeft hij zich ook verdiept in het Essisme; "Zijn wie je Bent" van Silvia Romijn, dat tevens het beleid van de De Drie Ballonnen vormde. Hij heeft zelfs een grote bijdrage geleverd aan de invulling van de IK-Box voor BSO kinderen. 

 

Begonnen op zijn 7e met budosporten, is Andras ook nu, bijna 50 jaar later nog niet uitgeleerd. Nog steeds traint hij zelf structureel, neemt hij deel aan alle mogelijke stages en volgt hij structureel opleidingen (op diverse vlakken), om zijn kennis en kunde uit te breiden en hiermee Andi-do te kunnen verrijken. 

Het zijn echter niet alleen zijn kennis en kunde, die ervoor zorgen dat zijn trainingen aanslaan, maar ook de passie, gedrevenheid en positieve aandacht, waarmee hij zijn wens "aan een positieve groei bij te dragen" vorm geeft.